marți, 8 septembrie 2009

Impresii despre activităţile rangerilor

Alexandru Ailincăi, Colegiul Naţional Ştefan Cel Mare Suceava:
Eu am fost foarte surprins să văd că sunt programe extraşcolare care le stimulează celor mici spiritul de ecologist în aşa o manieră de plăcută ca în cadrul programului ‘’Ranger Junior’’. Toate nelămuririle lor sunt explicate pe îndelete de doamna profesoară, care pe lângă faptul că îi învaţă să respecte natura , îi ajută să o şi cunoască mai în amănunt, prin analizarea diferitelor animale ale pădurii pe care le pot prinde, sau vedea. Aceste activităţi îi determină pe rangerii juniori să respecte natura mai mult decât orice căci ea este casa noastră.
Pe lângă toate acestea doresc să menţionez că blogul Şcolii Mitocu-Dragomirnei este foarte interesant şi merită văzut, fiind un bun exemplu pentru oamenii de toate vârstele.
Diana Bardan, ranger junior:
Aceste activităţi în natură tuturor ni s-au părut foarte interesante şi atractive. Am învăţat şi am văzut lucruri noi, de care nu am fi ştiut dacă nu mergeam în aceste drumeţii, şi bineînţeles fără îndrumarea doamnei profesoare. Dumneaei ne-a explicat detaliat unele lucruri şi ne-a făcut să le înţelegem. Îi mulţumim foarte mult şi ne dorim să desfăşurăm activităţi de rangeri juniori şi anul viitor!
Marius Opriş, ranger junior voluntar:
În calitate de ranger junior consider că toate activităţile pe care le-am desfăşurat au fost foarte interesante. Am aflat lucruri noi, am cunoscut oameni deosebiţi şi consider că rezervaţia noastră este foarte frumoasă şi noi o vom proteja.
Andreea Sabina Ailincăi, ranger junior:
Activităţile desfăşurate în pădure au fost interesante deoarece doamna profesoară ne arăta la fiecare pas câte ceva nou. Am prins chiar şi unele animale observându-le cu mare atenţie, după care le-am dat drumul iarăşi în natură. Eu şi ceilalţi copii am făcut tot posibilul să nu lipsim la aceste activităţi în mijlocul naturii. Am vrea ca şi în anii viitori să avem activităţi la fel de interesante şi atractive ca acestea.
Mihaela Rodinciuc - ranger junior voluntar:
Am participat la toate activităţile rangerilor juniori şi pot spune că au fost foarte variate şi interesante: numeroase observaţii în natură, confecţionarea şi amplasarea de căsuţe pentru păsărele, concursuri, acţiuni de igienizare în rezervaţie, realizarea unui panou informativ despre rezervaţie. Am avut o vacanţă foarte frumoasă şi suntem mândri de ceea ce am realizat.
Ciprian Ieşan - ranger junior:
Rangerii juniori s-au implicat mult în acţiuni de studiere, popularizare şi protejare a Rezervaţiei Făgetum Dragomirna. Iubim natura şi consider că trebuie să o cunoaştem şi să o ocrotim.
Andrei Turcu - ranger junior:
Mi-am dorit să fiu ranger junior şi să particip la activităţi alături de colegii mei. Am învăţat multe lucruri despre rezervaţia noastră. Au fost adevărate lecţii de ecologie desfăşurate în natură.
Ionela Rău - ranger junior voluntar:
Care dintre activităţile noastre mi-a plăcut mai mult? N-aş putea spune. Toate au fost frumoase. Acum, la sfărşitul vacanţei, simt că acestea îmi vor lipsi. Aştept cu nerăbdare să le reluăm.
Ramona Leşan - ranger junior:
În pădure am văzut de fiecare dată lucruri noi, plante sau animale. Şi nu era o pădure obişnuită ci o rezervaţie. De la intrare simţeai că păşeşti într-o lume specială. Domnul pădurar Costică Bidău ne-a dat multe explicaţii în legătură cu vieţuitoarele pădurii şi ne-a promis că vom colabora în continuare.
Iulia Rodinciuc -ranger junior:
M-am bucurat să particip la activităţile rangerilor juniori pentru că am învăţat să ne orientăm în natură, să recunoaştem diferite specii de plante şi animale, am descoperit peisaje încântătoare. Mulţi locuitori ai comunei ne-au ajutat şi ne-au încurajat în activităţile noastre pentru că ei ştiu că ceea ce facem noi este important pentru toţi.
Ana Dima:
Blogul este foarte bine amenajat...toate pozele sunt foarte interesante, artistice. Se vede că se munceşte foarte mult pentru a demonstra ceea ce doriti, se observă foarte bine asta.